900 102 969 (llamada gratuita)

Conjunt de mesures extraordinàries per a la prevenció de contagis a les clíniques Abaden

 

A Abaden Dentistes seguim molt de prop l’evolució de la pandèmia de Covid-19; fins i tot hem assistit com a convidats als webinars dels dentistes de Wuhan (a la Xina), epicentre de la pandèmia, i de Seül (Corea del Sud) per a conèixer les mesures concretes que ells van adoptar i que els van permetre reduir els contagis a 0, tant del personal com dels pacients.

Aquest seguiment exhaustiu del virus ens ha portat a ser molt conscients de la magnitud de la pandèmia i de l’elevat risc de transmissió a les consultes dentals. Per això, per a garantir la teva seguretat en tot moment, hem extremat les mesures de protecció i desinfecció seguint les recomanacions del Col·legi de Metges.

 


Com pot contagiar-se la Covid-19 en una clínica dental?

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) assegura que el coronavirus SARS-CoV-2, identificat com a causa de la malaltia Covid-19, “es transmet principalment entre persones a través del contacte i de gotícules respiratòries”. 

El contagi a través de gotícules (petites gotetes de saliva que s’emeten en parlar, tossir o esternudar) es produeix per contacte pròxim d’una persona amb símptomes respiratoris (per exemple, tos o esternuts), a causa del risc que la boca, el nas i els ulls s’exposin a gotícules respiratòries que poden ser infeccioses.

L’OMS assegura, a més, que “es pot produir transmissió per gotícules a través de fòmits en l’entorn immediat d’una persona infectada”. Un fòmit és tot material que pot ser el vehicle d’un patogen que pot penetrar en el nostre organisme i causar una malaltia. En aquest cas, el contagi es produeix en tocar aquests materials contaminats i posteriorment tocar-nos la boca, el nas o els ulls.

 


El virus està a l’aire?

Diversos estudis recents, entre els quals es troba l’article Aerosol and Surface Stability of SARS-CoV-2 as Compared with SARS-CoV-1 publicat a la revista científica The New England Journal of Medicine han proporcionat proves que el SARS-CoV-2 pot surar a l’ aire durant tres hores en gotetes d’aerosol de menys de cinc micres d’ample.

Atès que alguns tractaments realitzats en el box generen aerosols, considerem que desinfectar les superfícies que entren en contacte amb els pacients amb detergents desinfectants no és suficient per a garantir la teva seguretat i que hem d’extremar les precaucions per a evitar possibles contagis. Per això, hem implementat els estrictes protocols de protecció i desinfecció que t’expliquem a continuació.

 


Com desinfectem l’aire del box?

A Abaden comptem amb làmpades de desinfecció per llum ultraviolada (UV-C) certificades que eliminen els bacteris i els virus del box en unos minuts.

Existeixen tres classificacions per a la llum ultraviolada: l’A, la B i la C. Aquesta última és la que s’usa com germicida, ja que proporciona una inactivació ràpida i eficient dels microorganismes com a bacteris, virus, fongs, llevats, protozous i altres patògens mitjançant un procés físic. Quan aquests microorganismes s’exposen a les longituds d’ona germicidas de la llum UV-C, es tornen incapaços de reproduir-se i infectar.

A més, la desinfecció amb llum ultraviolada és un procés en fred que funciona sense la necessitat d’afegir cap producte químic durant tot el procés de desinfecció.

Amb aquest sistema, desinfectem tant l’aire com les superfícies en les quals incideix la llum. Això ens permet preparar el box pràcticament com si es tractés d’un quiròfan. Tot i així, realitzem accions complementàries per a assegurar l’esterilització total de totes les superfícies del box i garantir la teva seguretat i la del nostre personal en tot moment.

 

 


Com desinfectem el material i les superfícies que entren en contacte amb els pacients?

Una vegada finalitzat el tractament, es realitza una minuciosa desinfecció de superfícies amb detergents desinfectants i baietes d’un sol ús.

Tot l’instrumental empleat durant la visita s’esterilitza amb vapor d’aigua a alta pressió i temperatura en una màquina anomenada autoclau.

Finalment, els equips de protecció reutilitzables dels nostres professionals s’esterilitzen amb detergent desinfectant (pantalles facials), a l’autoclau (gorros) o exposant-los a la llum de les làmpades UV-C (bates), que s’encenen durant 7 minuts una vegada s’han netejat totes les superfícies del box amb detergent desinfectant.

Desinfecció a les àrees comunes

 • Els fullets informatius, revistes, quadres i la resta d’objectes no imprescindibles de la sala d’espera han estat retirats per a disminuir la probabilitat de contagi.
 • Els poms, les taules, les cadires, els sofàs, els interruptors, els telèfons i els datàfons es desinfecten constantment amb tovalloletes amb solució hidroalcohòlica.
 • Al finalitzar la jornada laboral, totes les zones són sotmeses a neteja i desinfecció amb lleixiu.

 


Quines mesures de protecció utilitza el nostre personal?

El nostre personal clínic disposa d’equips de protecció especials compostos per màscara FFP2, màscara quirúrgica, guants, pantalles facials, gorros, bates i cobresabates.

Davant l’escassetat de material dental d’un sol ús, vam decidir acudir als fabricants de material mèdic per a demanar que ens fessin unes bates especials que compten amb un recobriment de tefló. Aquestes bates actuen, d’una banda, de barrera física, impedint el pas dels virus i els bacteris en tots dos sentits, i per l’altre, de barrera química, ja que porten un recobriment bactericida i virucida; és el tipus de bates que s’utilitzen habitualment en els quiròfans dels hospitals.

Tots els equips esmentats impedeixen els contagis en tots dos sentits, per la qual cosa protegeixen tant al personal com als pacients. Has de saber, a més, que comptem amb un estricte protocol que exigeix que el personal es canviï aquests equips de protecció per complet entre pacient i pacient.

Altres mesures de protecció durant el tractament

 • Quan entris a la clínica, el personal de recepció et proporcionarà un gorro i  cobresabates i hauràs de desinfectar-te les mans amb gel hidroalcohòlic durant 20-30 segons. Ja al box i abans de tractar-te, hauràs d’utilitzar un col·lutori durant 30 segons amb l’objectiu de disminuir la càrrega viral.
 • Les àrees considerades de major risc d’esquitxada o aerosols es protegiran amb film plàstic.
 • Tot aparell que estigui en contacte directe amb la teva boca es protegirà amb fundes d’un sol ús.

 

Mesures prevenció contagis clíniques

 

Com ja hauràs pogut comprovar, ens prenem molt seriosament la teva seguretat i la de tot el nostre equip. Totes aquestes mesures excepcionals suposen un cost econòmic elevat en concepte de materials d’un sol ús, maquinària i sous del personal que s’encarrega de l’esterilització d’espais i materials reutilitzables. Per aquest motiu, volem recordar-te la importància d’acudir a la teva visita programada, ja que reservem un espai i un període de temps exclusivament per a tu.

 


Evitar els contagis a les nostres clíniques és la nostra obligació com a professionals del sector de la salut i has de saber que la teva col·laboració és imprescindible en aquest procés. Per això, et demanem que segueixis les següents recomanacions si desitges visitar-te en qualsevol de les nostres clíniques:

Si has de realitzar-te més d’un tractament, agrupa’ls en una mateixa visita en la mesura que es pugui (els nostres dentistes t’indicaran en quins casos és possible). D’aquesta forma, passaràs menys temps a la clínica i a més només pagaràs el suplement una única vegada.

 

Triatge telefònic

 • No vinguis presencialment a la clínica si no tens cita concertada. Les visites han de concertar-se per telèfon.
 • Abans d’obtenir una cita a les nostres clíniques hauràs de respondre al següent qüestionari:
  • Tens febre o l’has tingut en els últims 14 dies (temperatura > 37, 5°)?
  • Has tingut tos o qualsevol altre signe respiratori en els últims 14 dies?
  • Tens o has tingut diarrea o altres molèsties digestives en els últims 14 dies?
  • Tens o has tingut sensació de molt de cansament o malestar en els últims 14 dies?
  • Has notat una pèrdua del sentit del gust o de l’olfacte en els últims 14 dies?
  • Has estat en contacte o convivint amb alguna persona sospitosa o confirmada de coronavirus?
  • Has passat la malaltia del COVID-19?
  • En cas d’haver passat la malaltia, segueixes en quarantena?

La presència d’aquests signes o símptomes pot suposar un contagi, per la qual cosa en cas de resposta afirmativa a alguna d’aquestes preguntes, t’indicarem la conveniència de posposar els tractaments fins transcorreguts almenys 14 dies des de la desaparició dels símptomes, tret que es tracti d’una urgència dental.

Es consideren urgències dentals les infeccions severes, el sagnat postquirúrgico o posttraumàtic, els traumatismes dentals severs o la presència de dolor dental intens.

 


En cas de tenir una cita

Et recomanem encaridament que segueixis les següents instruccions en acudir a les nostres clíniques:

 • Vine sol/a a les visites. Podràs venir amb un acompanyant si ets menor d’edat o si necessites algun tipus d’ajuda.
 • Retira’t polseres, collarets o arracades, ja que s’ha demostrat que el coronavirus roman sobre superfícies metàl·liques durant dies.
 • Vine a la clínica amb mascareta i guants.
 • Arriba a l’hora pactada, no massa abans. Així evitaràs esperes innecessàries.
 • Frega’t les mans durant 20 segons amb el gel hidroalcohòlic que et proporcionaran a la clínica.
 • Asseu-te a la sala d’espera i evita deambular per la clínica fins que siguis anomenat.
 • Mantingues una distància d’almenys 2 metres en cas de creuar-te amb un altre pacient a la clínica.

Si et sorgeixen dubtes sobre els protocols de prevenció de contagis, truca’ns al 900 649 268; els nostres assessors dentals estaran encantats de resoldre-les.

Protocol desinfecció de mans de l'OMS - Covid-19

 

Comentarios
Aún no hay comentarios para "Conjunt de mesures extraordinàries per a la prevenció de contagis a les clíniques Abaden"

Deja tu comentario

Los campos marcados con * son obligatorios. Gracias.

Lo que opinan nuestros pacientes


Estamos muy orgullosos de que los pacientes que tratamos compartan su satisfacción con nuestra clínica y nos recomienden a sus familiares y amigos.
A continuación, puedes ver las valoraciones que han dejado en nuestras páginas de Facebook y Google