900 102 969 (llamada gratuita)
Abaden Implants Dentals

Implants Dentals

Què són els implants dentals?

Els implants dentals serveixen per substituir artificialment les dents absents o perdudes. Estan fabricats de materials biocompatibles com el titani, que no provoquen reacció de rebuig i s’integren en l’os de forma sana i natural amb la resta dels teixits de la boca. Després de la seva col·locació dins el maxil·lar o de la mandíbula, un cop integrats en l’os, s’uniran a la pròtesi dental.

Beneficis dels implants dentals:

  • Podràs tornar a menjar sense dolor i de manera natural.
  • Evitaràs la pèrdua òssia produïda per la falta de dents.
  • Milloraràs l’estètica dental; no veuràs espais on et faltin dents.

Per què realitzar els implants dentals a Abaden Dentistas?

 1. Sessió Clínica: realitzem un diagnòstic conjunt on intervenen metges, dentistes de diverses especialitats i protèsics. El benefici és que el pacient és tractat per professionals que tenen en el seu haver 28 anys d’experiències compartides i més de 25.000 implants col·locats.
 2. Experiència: 28 anys d’experiència en implants. El director mèdic d’Abaden va ser un dels primers dictants de cursos per implantòlegs. Nombre de casos: al voltant de 2.000 implants col·locats i documentats al 2017.
 3. Qualitat dels materials: treballem amb dues de les marques d’implants amb més reputació a nivell mundial i amb un dels millors Laboratoris Protètics de Barcelona.
 4. Sedació conscient: disposem d’un equip de metges anestesistes fix. Això ens permet oferir als nostres pacients el servei de sedació tots els dies de la setmana.
 5. Índex de fracàs i garantia d’èxit: el nostre índex de fracàs en implants és molt reduït. A més si hi ha alguna incidència nosaltres ens encarregarem de solucionar el problema sense cap cost per al pacient.
 6. Implants dentals a Barcelona, Tarragona o Girona: comptem amb un equip d’implantòlegs a totes les nostres clíniques: Barcelona, Girona, Tarragona, Blanes, Lloret de Mar i Vilanova i la Geltrú.

Procedimiento

1. Primera visita
A la primera visita, el dentista et realitza una exploració en boca i et pren unes fotografies i unes radiografies per tenir els màxims registres possibles del teu cas.
2. Estudi del cas
Dentistes de diverses especialitats es reuneixen en Sessió Clínica per estudiar conjuntament tots els teus registres, acordar un diagnòstic i planificar un pla de tractament.
3. Col·locació de l'implant
Mitjançant un procediment indolor, s'insereix en l'os un implant que actua com a arrel artificial. En alguns casos es pot col·locar la pròtesi el mateix dia i en altres s'ha d'esperar a la integració de l'implant a l'os.
4. Cicatrització
El període d'integració, en el qual els implants s'uneixen a l'os, és de normalment 3 o 4 mesos. No obstant, això depèn del nombre de peces a col·locar, de la complexitat de la pròtesi i de factors individuals de cada pacient.
5. Pròtesis definitiva
Un cop finalitzat aquest període d'integració es col·loca la pròtesi definitiva sobre l'implant. En cas de càrrega immediata, se substituirà la pròtesi provisional col·locada el dia de la col·locació de l'implant per la definitiva.
6. Control i revisions
Se't realitzarà una revisió a la primera setmana, una altra als 6 mesos i després revisions anuals amb el dentista, a les quals també es realitza una neteja per garantir una llarga durabilitat del tractament.
Solicita más información llamando a nuestro asesor dental
Llamada gratuita 900 102 969

Si lo prefieres, rellena este formulario de contacto y te llamaremos nosotros (horario de atención de 9 a 20 horas de lunes a viernes)

   

  Casos Clínicos

  Antes
  Después
  Ramón

  «Parece una tontería pero, cuando te falta un diente, no te ves igual ni te ven igual. Hace poco me pusieron un implante dental en Abaden por un diente que perdí y el cambio me ha dado más confianza. He vuelto a ser el de antes».

  Opiniones

  José Manuel Duran

  “Es rapidísimo: dos sesiones, todo hecho. Es la tranquilidad que no tienes que estar 9 meses viniendo al dentista. Lo haces del tirón y te olvidas. Prácticamente llevo un año, estoy supercontento. Es genial. El trato que tiene la gente es maravilloso. Siempre que encuentro a cualquiera que lo necesite, lo mando para aquí porque sé que va a ser bien tratado. Cualquiera con nervios, es el mejor sitio para hacerlo.”

  Preguntas frecuentes

  1. Què són els imlants dentals?
  2. Quines són les parts d'un implant dental?
  3. Per què un implant dental a Abaden Dentistas?
  4. Quant costa un implant dental?
  5. Quant de temps d'espera hi ha entre l'implant i la col·locació de la corona?
  6. És molest / dolorós el tractament amb implants dentals?
  7. Com és la recuperació del postoperatori?
  8. Quant duren els implants dentals?
  9. Puc raspallar-me les dents normalment amb implants dentals?
  10. Es pot col·locar un implant dental el mateix dia que es realitza l'exodòncia?
  11. Es poden posar implants si tinc les dents desalineades?
  12. A quina edat puc col·locarme implants dentals?
  13. Com es col·loquen els implants dentals?
  14. Com és la cicatrització dels implants?
  15. Quant dura el procés d'osteointegració?
  16. Com són els implants dentals sense cirurgia?
  17. A què es refereixen amb l'implantologia estètica?
  18. Quins avantatges té l'ús d'implants dentals?
  19. Quan s'han de col·locar els implants dentals?
  20. Com es fabriquen els implants dentals?
  21. Quantes marques d'implants dentals existeixen?
  22. Com es diuen els especialistes en implants dentals?
  23. Puc fer vida normal després de la col·locació d'implants dentals?
  24. Com s'ha de tenir cura dels implants dentals?
  25. Cada quant de temps he d'anar a l'odontòleg?
  26. Amb quins altres materials puc trobar els implants dentals?
  27. Puc col·locar-me un implant si sóc diabètic?
  28. Puc col·locar-me implants durant l'embaràs?
  29. Puc utilitzar implants si tinc una malaltia cardiovascular?
  30. Puc col·locar-me implants si pateixo una malaltia periodontal?
  31. Quines són les contraindicacions per a la col·locació d'implants dentals?
  32. Quina solució existeix quan no tinc os per l'implant dental?
  33. Es poden afluixar els implants dentals?
  34. Què passa si perdo un implant dental?

   

  Què són els implants dentals?

  Parlar d'implants dentals és parlar d'unes fixacions de titani biocompatibles que és dissenyen per tal de poder ancorar les dents artificials de porcellana. Amb això, és possible substituir les peces dentals perdudes. Aquests implants s'integren a l'os maxil·lar i actuen com a suport de les noves dents artificials que poden ser creats amb corona o ponts fixos.

  Per aquest motiu es diu que els implants dentals tenen tres funcions principals:

  • Funció estètica: ajuden a reemplaçar la peça perduda i per defecte també milloren l'estètica del somriure.
  • Funció oclusal: gràcies a ells, es tindrà una millor masticació durant els menjars, el que fa que no es carreguin les dents adjacents.
  • Funció biològica: com les dents tenen molt de contacte entre si, al col·locar implants s'evita que les peces dentals s'arribin a moure o s'inclinin.

  Quines són les parts d'un implant dental?

  L'implant dental té tres parts fundamentals:

  • Cos: és l'implant en si mateix al que es sol anomenar cargol. És la part que s'inserta a l'os i fa la funció d'arrel de la dent.
  • Pilar: es tracta de la peça a la que es connecta el cos de l'implant amb la corona, per la qual cosa té la funció d'unir.
  • Corona: és la part que imita la dent natural i proporciona l'estètica esperada.

  Per què un implant dental a Abaden Dentistas?

  A Abaden Dentistas oferim als nostres pacients els tractaments d'implants més moderns i de millor qualitat. A més, la reconeguda experiència dels nostres dentistes en implants (30 anys) ens permet garantitzar el resultat del tractament. Tot això a un preu competitiu.

  Quant costa un implant dental?

  A Abaden Dentistas no donem preus abans de realitzar el diagnòstic. El pressupost és clar i precís, sense sorpreses ni desviacions.

  Quant temps d'espera hi ha entre l'implant i la col·locació de la corona?

  El temps d'espera dependrà del tipus de tècnica que s'hagi utilitzat per col·locar l'implant dental. Si per exemple, es realitza una cirurgia tradicional, s'ha d'esperar uns tres mesos per tal que l'implant s'integri a l'os i després es podrà col·locar la corona. Avui en dia, hi ha opcions a les quals es col·loquen unes corones provisionals el mateix dia o 48 hores després que es portaran durant tot el procés de cicatrització fins que es pugui col·locar la corona definitiva.

  És molest / dolorós el tractament amb implants dentals?

  Per a la col·locació dels implants es fa ús de l'anestèsia local. Això fa que no hi hagi cap tipus de molèstia. Una vegada es passa l'efecte de l'anestèsia, el que pot aparèixer és una mica d'inflamació a l'àrea on s'ha col·locat l'implant. Per aquest motiu el professional recomenarà l'ús d'analgèsics, amb la finalitat de fer desaparèixer aquestes molèsties el més aviat possible. És fonamental seguir les instruccions recomenades per l'odontòleg.

  Als centres Abaden, també existeix la possibilitat de realitzar el tractament amb sedació conscient. Aquesta tècnica et proporcionarà un estat de relaxació sense adormir-te. En tot moment, el procediment serà supervisat pel nostre equip de metges anestesistes.

  Com és la recuperació del postoperatori?

  Una vegada s'han col·locat els implants, apareixen alguns símptomes típics del postoperatori com són:

  • Inflamació: es recomana aplicar gel d'immediat per evitar que hi hagi molta inflamació durant les dues hores següents a l'intervenció.
  • Sagnat: en cas que el sagnat continuï, el millor serà col·locar una gasa a la zona i mossegar-la com a mínim 20 minuts per detenir l'hemorràgia.
  • Glopades: a partir de l'endemà de la cirurgia es poden fer glopades amb aigua temperada i sal, per exemple.
  • Medicació: s'ha de prendre un antiinflamatori  cada 6 u 8 hores.
  • Raspallat: les dents es poden raspallar amb normalitat, sempre evitant la zona de la cirurgia.
  • Àpats: s'ha d'esperar unes 2 horas després de la cirurgia per a poder beure alguna cosa. Durant els primers dies, el millor és tenir una dieta tova i freda.
  • Tabac: s'ha d'intentar evitar, ja que és un factor de risc pels implants.

  Quant duren els implants dentals?

  Els implants dentals poden durar com les dents naturals, sempre i quan es segueixin les indicacions del dentista. És necessari anar a les revisions anuals.

  Puc raspallar-me les dents normalment amb implants dentals?

  Sí, els implants dentals es manegen exactament igual que les dents naturals i, per tant, acumulen restes i placa bacteriana. Per evitar-ho, s'ha de seguir mantenint una higiene bucal adequada amb el raspallat i accessoris com el fil dental.

  Es pot col·locar un implant dental el mateix dia en què es realitzi l'exodòncia (extracció de la dent)?

  Sí, és posible, encara que no en tots els casos. Els implants post-extracció o implants dentals immediats permeten aprofitar l'espai que deixa la dent extreta per tal de poder col·locar l'implant, reduint el temps d'espera, la medicació i el número de cirurgies.

  Es poden posar implants si tinc les dents desalineades?

  Sí, en aquests casos normalment es proposarà al pacient fer un tractament d'ortodòncia: Damon o Invisalign; una vegada les dents estiguin alineades, es procedirà a la col·locació dels implants dentals.

  A quina edat puc col·locar-me els implants dentals?

  L'edat mínima que s'ha de tenir per poder col·locar-se implants dentals és de 18 anys, ja que és quan tenim el desenvolupament facial adequat. La cara ens seguirà canviant amb el pas del temps, per això, encara que es puguin col·locar en aquesta edat, es recomana esperar als 23 o 25 anys, edat a la qual ja s'haurà generat el desenvolupament facial adequat. De fer-ho abans, els implants podríen no tenir el resultat estètic esperat.

  Com es col·loquen els implants dentals?

  Per col·locar un implant dental es necessiten més o menys uns 30 minuts, però aquest temps pot arribar a variar segons la dificultat del mateix. El procés serà molt més senzill sempre que hi hagi suficient quantitat d'os. Quan no es tingui la quantitat d'os esperada, s'haurà de realitzar un empelt durant l'intervenció.

  Les fases de col·locació d'un implant són:

  • Anestèsia: generalment es col·loca anestèsia local en todos els casos. No obstant, en els casos més complicats es pot sol·licitar anestèsia general.
  • Incisió: es realitza un petit tall a la geniva per tal de poder aixecar-la i accedir a l'os.
  • Fresat/ Col·locació de l'implant: s'ha de realitzar la cavitat a l'os per a col·locar l'implant. En aquest cas, s'utilizen diferents freses.
  • Sutura: al finalitzar, es tanca la ferida amb la finalitat de protegir la cirurgia. S'ha d'esperar uns 7 o 10 dies per eliminar la sutura.

  Quins són els tipus d'implants dentals que existeixen?

  Podràs trobar diferents tipus d'implants dentals. En cada cas, sempre s'escollirà el tipus d'implant dental que s'ajusti més a les necessitats del pacient:

  • Implants subperiòstics: tipus d'implant dental que es basa en estructures de metall i que es col·loca a la zona sobre l'os de la mandíbula, just a la zona que està a sota dels teixits de les genives. No s'utiliza amb freqüència però sí que es molt útil en els pacients que no tenen molta alçada òssia.
  • Implants pterigoideus: són els implants que es fan servir quan hi ha molt poca quantitat d'os i són una alternativa ideal a l'empelt ossi. Aquests implants s'enclaven a les apòfisis que estan al maxil·lar superior.
  • Implants zigomàtics: van roscats y tenen una longitud variada d'entre 30 i 52 mil·límetres. Es fixen a la zona del pòmul de l'os i són ideals si no hi ha molt d'os al maxil·lar.
  • Implantes Endo-ossis: es col·loquen de forma quirúrgica a l'os maxil·lar o a la mandíbula. El seu material és biocompatible i afavoreix l'integració al propi os.

  Una altra classificació que es pot donar dels implants dentals és d'acord a la seva forma. En aquest cas trobem:

  • Implants amb forma de cargol: són els que més s'utilitzen actualment, ja que el seu procediment resulta molt senzill i és de fàcil col·locació.
  • Implants amb forma de cilindre: tenen dues perforacions a la base i fan que l'os que es desenvolupa a l'interior agafi una fermesa important amb l'implant.
  • Implants laminats: estan fabricats amb làmines de titani perforat i fan que sigui molt més fàcil el creixement de l'os a la zona interior. Es recomanen quan hi ha poc os alveolar.

  S'ha de tenir en compte també que no tots els implants són iguals, és a dir, que no tenen la mateixa qualitaqt i per tant tampoc tindran el mateix cost. El millor sempre és confiar en l'odontòleg per a que ens guiï en l'elecció, tant del tipus d'implant dental com del material del mateix.

  Com és la cicatrització dels implants?

  Els implants dentals que es col·loquen a l'actualitat són biocompatibles. Això vol dir que no generaran rebuig a la persona, ja que no ho veurà com un cos extrany. Al col·locar un implant dental de titani a l'os s'inicia el procés d'osteointegració (integració de l'os amb l'implant).

  Quant dura el procés d'osteointegració?

  Aquest procés sol tardar uns tres mesos, ja que és el temps que tarda l'implant a integrar-se a l'os. En alguns casos, en els que hagi estat necessari fer una elevació del si pel poc os, aquest període de temps pot ser major, arribant als nou mesos.

  Com son els implants dentals sense cirurgia?

  Quan es parla dels implants dentals sense cirurgia, en realitat s'està parlant d'aquells on es col·loquen els implants sense aplicar punts de sutura, però en realitat seria una cirurgia que no és invasiva, més que la implementació dels implants sense cirurgia. Per tal de poder fer-ho, es fa ús d'un ordinador o escàner oral 3D que anirà guiant i definint com s'ha d'insertar l'implant. Els beneficis són molts en aquest cas, ja que principalment hi haurà una menor inflamació i menys molèsties post-operatòries.

  A què es refereixen amb implantologia estètica?

  Existeixen diferents tècniques d'implants dentals que es van desenvolupant amb el pas del temps. Tot això amb la finalitat de millorar la funcionalitat general i cobrir les necessitats del pacient. En aquests casos, els implants compleixen amb una funció estètica, el que fa que no sigui possible distingir entre les dents naturals i els implants.

  No obstant això, s'ha de tenir en compte que en molts casos s'exigeix esperar un temps per poder col·locar la corona definitiva. Aquest temps sol ser d'uns tres mesos. En aquests casos, quan es col·loquen els implants per temes estètics, els temps s'escurcen en gran mesura i és possible col·loar una corona provisional el mateix dia de l'implant o com a molt tard 48 hores després.

  Quins avantatges té l'ús d'implants dentals?

  Moltes persones es pregunten si realment l'ús d'implants dentals és molt millor que, per exemple, els ponts o les pròtesis amovibles. La realitat és que lús d'implants dentals és quelcom molt còmode, natural i estètic.

  Depenent de cada cas serà convenient escollir una tècnica o una altra. En el cas de l'elecció dels implants dentals, es tindrà com a benefici el fet que el pes que rep la peça el suporta el propi implant, no les peces adjacents com si succeeix amb els ponts dentals o amb les pròtesis. Això ja suposa una gran diferència, doncs el pacient no tindrà molèsties i les seves peces adjacents no es desgastaran més del compte.

  Quan s'han de col·locar els implants dentals?

  Són moltes les ocasions en què es pot decidir per l'ús d'implants dentals. Un exemple d'això és perquè aparegui un tipus de traumatisme o una malaltia periodontal. En aquests casos se sol afegir per tal d'evitar la pèrdua de l'os. Quan col·loquem un implant, no hi haurà pèrdua d'os alveolar i s'evitaran així totes les conseqüències que existeixen com el moviment de les peces adjacents.

  Com es fabriquen els implants dentals?

  Per a la fabricació dels implants dentals es fa ús d'unes màquines en torns amb control numèric de precisió micrònica. Això permet que cadascuna de les peces sigui inspeccionada pel laboratori gràcies a l'ús d'unes lupes micromètriques que fan que es controli la qualitat de cadascuna d'elles.

  Quantes marques d'implants dentals existeixen?

  En l'actualitat, pots trobar més de 100 marques diferents d'implants dentals que varien en les seves qualitats. La recomanació sempre serà l'ús d'implants de gamma alta ja que com s'ha d'inserir en l'os maxil·lar, és millor que no hi hagi risc d'infeccions amb el mateix. A més, moltes d'elles estan homologades per la Unió Europea, el que garanteix el màxim de qualitat.

  Com s'anomenen els especialistes en implants dentals?

  El professional que s'encarrega de la seva col·locació i de realitzar el diagnòstic general és l'implantòleg, que ha rebut formació específica per a la realització dels mateixos i per a dur endavant l'operació quirúrgica de la seva col·locació.

  Puc fer una vida normal després de la col·locació dels implants dentals?

  Si la cirurgia per a la col·locació dels implants no ha estat complexa, podràs fer vida normal a partir del següent dia. En alguns casos, caldrà esperar una mica més de temps fins que baixi la inflamació o el dolor.

  Com s'han de cuidar els implants dentals?

  Una vegada s'han col·locat els implants, durant aquest temps de cicatrització que hem marcat d'uns 3 mesos cal tenir molta cura amb la higiene. El millor és raspallar la zona amb molt de compte perquè hi hagi una higiene adequada. Quan es col·loqui la corona definitiva, el tipus d'higiene serà igual que amb qualsevol altre tipus de peça dental.

  Cada quant de temps he d'anar a l'odontòleg?

  La revisió després de la col·locació dels implants s'ha de fer normalment amb una revisió anual o cada 10 mesos. També passa el mateix amb el tipus de neteja professional. En el cas que tinguis diversos implants o que s'hagi col·locat una pròtesi completa, les revisions seran amb més freqüència cada 6 mesos.

  Amb quins altres materials puc trobar els implants dentals?

  Si bé el titani és el metall que s'utilitza en els últims temps per tots els seus avantatges, no és l'únic material existent. També trobaràs implants dentals de zirconi que té característiques molt similars en ser biocompatible, resistent a la corrosió i que no presenta cap tipus d'al·lèrgia.

  Puc col·locar-me un implant si sóc diabètic?

  Quan la diabetis està controlada, no hi ha cap tipus de problema amb la col·locació d'implants dentals. Tot i això, el millor és sempre que en la primera consulta s'indiqui aquesta malaltia perquè el cirurgià pugui detectar si hi ha la possibilitat o no que hi hagi una infecció. De vegades, el que es determina és que es prenguin uns antibiòtics per això.

  Puc posar-me implants durant l'embaràs?

  Tot i que és una cirurgia senzilla, no es recomana col·locar implants durant l'embaràs donat que s'han de consumir molts antiinflamatoris o antibiòtics i això podria ser un problema per la gestació del nen.

  Puc utilitzar implants si tinc una malaltia cardiovascular?

  Tot això dependrà del tipus de patologia que es pateixi. Per aquest motiu és fonamental que durant la primera consulta se li indiqui a l'especialista totes les patologies que es pateixen. Per exemple, si s'ha patit un atac de cor, no serà possible col·locar implants fins que hagin passat almenys uns 6 mesos des de l'esmentat episodi.

  Puc col·locar-me implants si pateixo de malaltia periodontal?

  Els que pateixen de malaltia periodontal si que poden col·locar-se implants, però han de tractar prèviament la malaltia abans de passar pel procés de col·locació dels propis implants.

  Quines són les contraindicacions per a la col·locació d'implants dentals?

  Si bé els que tenen diabetis o malalties periodontals poden tenir una taxa menor d'èxit, hi ha altres situacions en què no es recomana la col·locació d'implants dentals, com ara en els casos de:

  • Haver tingut un infart de miocardi
  • Haver tingut un accident cerebral muscular
  • Ús de bifosfonats endovenosos
  • Trastorns en la coagulació de la sang

  Quina solució existeix quan no tinc os per l'implant dental?

  En aquests casos hi ha diferents solucions que es poden aplicar per tal que es col·loquin els implants. El més freqüent és l'empelt d'os, que és la col·locació d'os artificial que serà inductor i regeneració d'un nou os. A partir del sisè mes és quan es podrà col·locar l'implant. Però també hi ha l'opció d'implants curts que en els casos en què la regeneració no sigui possible resulten una gran solució.

  Es poden afluixar els  implants dentals?

  El procés d'osteointegració és el motiu que implica que l'os no es mourà. Quan aquest procés no es realitza correctament, es pot afluixar el cargol, que és la unió entre la corona i el propi implant.

  Al notar que l'implant s'ha mogut o que s'ha afluixat una mica, el millor és anar a la clínica dental el més aviat possible per a una revisió. Generalment, estrenyent novament l'implant tot tornarà a la normalitat.

  Què succeeix si perdo un implant dental?

  En cas de perdre un implant dental, el millor serà anar al professional odontòleg el més aviat possible per determinar quina ha estat la causa de la pèrdua de l'implant i decidir si es col·loca un de nou o quin altre procediment es porta a terme per a una recol·locació reeixida del mateix.

  La taxa d'èxit de la col·locació dels implants dentals és del voltant del 97%, per això és un tractament que es realitza amb molta freqüència a les clíniques dentals.

   

  Financiación

  financiación dental   En nuestras clínicas ofrecemos soluciones de financiación flexibles, cómodas y adaptadas a tu presupuesto, para ayudarte a conseguir el tratamiento dental que necesitas.   
  • Financiación: Hasta 12 meses sin intereses. Hasta 60 meses con condiciones preferenciales.
  • Fraccionamiento de los pagos: paga mensualmente en cómodas cuotas el tratamiento.
  • Facilitamos un descuento por pronto pago pagando todo el tratamiento al inicio.
  • Automatiza tus pagos para mayor comodidad mediante domiciliación bancaria.
  • Aceptamos el pago con tarjeta de crédito.
     
  Solicita más información llamando a nuestro asesor dental
  Llamada gratuita 900 102 969

  Si lo prefieres, rellena este formulario de contacto y te llamaremos nosotros (horario de atención de 9 a 20 horas de lunes a viernes)

    

   Lo que opinan nuestros pacientes


   Estamos muy orgullosos de que los pacientes que tratamos compartan su satisfacción con nuestra clínica y nos recomienden a sus familiares y amigos.
   A continuación, puedes ver las valoraciones que han dejado en nuestras páginas de Facebook y Google